2018-05-31


VI SÖKER SNICKARE, PLATTSÄTTARE OCH RIVARE


Våra kunder uppskattar det vi gör och vi fortsätter att växa med nya kunder och nya uppdrag - vi är ett av Storstockholms ledande byggföretag inom försäkringsskador. Därför har vi ett ständigt behov av nya duktiga yrkesmän. Hos oss får du ett tryggt och fritt arbete med stort personligt ansvar och en rad förmåner. Du kan välja om du huvudsakligen vill arbeta i Stockholm eller i och omkring Södertälje.


Just nu söker vi snickare med yrkesbevis till våra i uppdrag i Stockholms innerstad och dess närområden. Vi letar också efter duktiga plattsättare och rivare för arbete både i Stockholm och i och omkring Södertälje. 


Är du intresserad av att få veta mer kontaktar du vår VD Jan Buckhöj på telefon 0708 770 186 eller mail jan.buckhoj@bnb.se. Helst det senare och skriv då kort om vad du gjort tidigare och om du söker som snickare, plattsättare eller rivare.
2017-12-28


NYTT STOCKHOLMSKONTOR INVIGT

En stor del av BNB:s omsättning kommer från entreprenader innanför och i nära anslutning till tullarna i Stockholm. För att effektivisera processerna i dessa projekt har BNB öppnat ett lokalkontor på Bergsundsgatan 25 i Hornstull. Företagets projektchef Dag Näslund säger att man länge letat efter en lokal: ”Vi har lagt mycket tid på att åka mellan vårt kontor i Södertälje och våra entreprenader i Stockholm. Geografiskt är ett kontor i Hornstull perfekt för oss. Vi har direktaccess till innerstan och det är lätt att ta in sig via E4/E20 och från Södra länken.”
 
Med det nya kontoret, som öppnade den 1 december, kommer såväl BNB:s hantverkare som projektledare få en fast punkt i Stockholm. ”För de av våra hantverkare som är stationerade i Stockholm har vi berett möjlighet för att byta om, fika, värma sin lunch etc. Två av våra projektledare bor innanför tullarna och för dem kommer det nya kontoret att bli den fasta utgångspunkten. Vår projektadministratör kommer också att ha en fast plats på kontoret och därutöver finns det ytterligare ett antal arbetsstationer tillgängliga för våra södertäljebaserade projektledare, som både har entreprenader i Södertälje och Stockholm. Vi har också inrett ett sammanträdesrum. Med det nya kontoret kommer att vinna mycket tid och därmed högre effektivitet”, säger Dag Näslund.2017-12-28


OMSÄTTNINGSREKORD. IGEN

BNB:s omsättning för räkenskapsåret 2016/2017 ökade med 11,6 procent till 83,09 Mkr. Det innebär att omsättning de senaste fem räkenskapsåren ökat med 78,7 procent.
 
Rörelseresultatet (EBITDA) kan fastlås till -2,53 Mkr och nettoresultatet till -0,6 Mkr. Det negativa rörelseresultatet kan främst förklaras med klassiska växtvärksproblem i kombination med kostnader av engångskaraktär.
 
Under räkenskapsåret har investeringar gjorts i bolagets back-office-funktioner. BNB:s VD Jan Buckhöj säger i en kommentar att syftet varit att avlasta projektledarna från väsentliga delar av projektadministrationen och skapa förutsättningar för ett högre fokus på lönsamhet i varje projekt: ”Men det tillskapade utrymmet har successivt under året begränsats av den fortsatt relativt kraftiga tillväxten. Trots tillsättandet av ytterligare en projektledartjänst, har projektledarna även detta räkenskapsår tvingats fokusera på leverans framför lönsamhet.”
 
Under första kvartalet 2017/2018 inleddes därför ett arbete för att öka lönsamheten i varje enskilt projekt.”Utöver en ständig kommunikation kring detta fokus, har utifrån ett lönsamhetsperspektiv varje steg i leveransprocessen analyserats och konkreta insatser definierats. Denna reviderade leveransprocess har via enskilda genomgångar presenterats för projektledarna och vi har under hela hösten sett positiva effekter på lönsamheten”, säger Jan Buckhöj.2017-10-16


JAN BUCKHÖJ NY VD FÖR BRÖDERNA NÄSLUND BYGGARE

Bröderna Näslund Byggares styrelse beslutade den 13 oktober 2017 att utse Jan Buckhöj till ny VD för bolaget. Nuvarande VD Dag Näslund – tillika grundare, styrelseordförande och tillsammans med Tomas Näslund huvudägare – övergår till en nyinrättad tjänst som projektchef. Jan Buckhöj tillträder sin tjänst den 1 november 2017.
 
BNB bildades 1997 och sedan starten har Dag Näslund varit motorn i bolagets utveckling – bara under de senaste fem åren har intäkterna ökat från 46,5 till 83 miljoner kronor. Ett bolag som är under ständig tillväxt når med jämna mellanrum nya nivåer, som ställer helt nya krav på företagets organisation och medarbetare. Efter att under ett par år framför allt utvecklat bolagets processer, har BNB nu nått ännu en sådan ny nivå.
 
”För att leverera en bra marginal med nuvarande, och förväntad än högre, omsättning krävs det att vi dels blir mer strukturerade, dels breddar profilen på våra kunder och uppdrag. I takt med att vi vuxit har även VD-rollen förändrats och successivt har en allt mindre del av min tid gått till det jag är riktigt bra på – att fånga in, samordna, leda och utveckla byggprojekt. Jag är byggare och entreprenör, och i min nya roll som projektchef får jag i princip helt fokusera på mina verkliga styrkor. Det kommer BNB vinna på”, säger Dag Näslund i en kommentar till VD-bytet.
 
Jan Buckhöj är 55 år och har funnits i BNB:s organisation sedan fem år, varav de tre senaste som vice VD. Jan har tidigare varit VD för ett flertal bolag, med en omsättning på mellan tio till 300 Mkr. Han har verkat i en rad olika branscher, bland annat inom marinbranschen, hälso- och sjukvårdssektorn och reklambranschen. Lokalt i Södertälje är han kanske mest känd för sin tid som klubbdirektör för SSK i dåvarande Elitserien.
 
Jan har tidigare organiserat såväl en processindustri som renodlad konsultverksamhet och menar att det finns erfarenhet från dessa båda att implementera i BNB:s verksamhet:
”Oavsett bransch handlar det i grund och botten om att strukturera verksamheten, skapa solida processer och successivt i varje detalj utveckla affären – för BNB handlar det om en mix av att planera och kontrollera hela vår leverans och fullt ut få betalt för vårt kunnande. Ett bolag som saknar dessa förmågor växer inte, som BNB årligen gjort, med mellan fem och femton procent, men vi har nu nått en nivå där det är avgörande att vi ytterligare utvecklar just dessa delar. Som VD blir jag ytterst ansvarig för hela bolagets verksamhet och utveckling, men jag ser som mitt huvudansvar att skapa ett starkt ramverk som frigör hela bolagets gedigna kunskaper inom bygg och byggledning.”
 
Jan menar att han också har ett viktigt arv att förvalta: ”Många av BNB:s medarbetare, såväl snickare som projektledare, har varit med sedan starten för 20 år sedan. Än fler har varit bolaget troget under hela deras yrkesverksamma liv. Jag tror att förklaringen är att BNB litar på, stöttar och ger människor chansen att växa. Det är en kultur som även omfattar tydliga krav och förväntningar och jag tror det utgjort, och fortsatt utgör, en av bolagets främsta framgångsfaktorer.”


 

SNICKARE SÖKES

2017-08-28

 

Våra kunder uppskattar det vi gör och vi fortsätter att växa - vi är ett av Storstockholms ledande byggföretag inom ROT. Därför har vi ett ständigt behov av nya duktiga yrkesmän.

 

Hos oss får du ett tryggt och fritt arbete med stort personligt ansvar och en rad förmåner. Du kan välja om du huvudsakligen vill arbeta i Stockholm eller i och omkring Södertälje.

 

Det kostar inget att vara nyfiken. Kontakta oss redan idag. Ring eller maila till Jan Buckhöj på 0708 770 186 alternativt jan.buckhoj@bnb.se.

 

 

 

BNB VÄXER - INTÄKTSREKORD!

2017-02-01

 

Räkenskapsåret 2015/2016 gav de högsta rörelseintäkterna i BNB:s historia: 79,1 Mkr och 74 500 Mkr i nettoomsättning.


Rörelseresultatet (EBITDA) blev 2,6 procent, vilket motsvarar en rörelsemarginal på 2,04 Mkr -  nära nog en halvering i jämförelse med 2014/2015. I en kommentar säger BNB:s VD Dag Näslund att det minskade resultatet sannolikt förklaras med att den kraftiga intäktsökningen resulterat i en hård belastning på framför allt bolagets projektledare: ”Vi växer och vi har prioriterat leveransen av våra tjänster. Vi investerar nu i bolagets administrativa kapacitet och back-office-funktion. På så sätt avlastar vi våra projektledare från väsentliga delar av projektadministrationen och skapar förutsättningar för att de även ska kunna fokusera på marginalerna i varje enskilt projekt.”

VILL OCKSÅ DU BLI  EN OMTYCKT SNICKARE ELLER PLATTSÄTTARE?

2016-10-06

BNB är ett av Storstockholms ledande byggföretag inom ROT. Vi har ramavtal med bland andra Veolia, Trygg-Hansa, Länsförsäkringar, Moderna Försäkringar, Gjensidige, Riksbyggen och Scania. Våra kunder gillar oss och vi växer.

Hos oss får du ett tryggt jobb, ett varierat arbete och en egen servicebil. Normalt är du på flera arbetsplatser under en och samma vecka. Du får stor frihet och du ska därför gilla att ta ett stort eget ansvar.
 
Snickare
Som snickare deltar du hela i hela processen – från rivning till stomuppbyggnad och ytskikt. Du bör därför ha bred erfarenhet och yrkesbevis är meriterande.
 
Plattsättare
Du gör jobbet från A till Ö – flyter, lägger tätskikt och sätter ytskikt, vilket du bör ha dokumenterad erfarenhet av.
 
Intresserad?
Tveka inte. Kontakta omgående Jan Buckhöj på telefon 0708 770 186 eller mail jan.buckhoj@bnb.se


Redo hela sommaren

2016-06-09

 

Business as usual hela sommaren - vi finns på plats när du behöver oss:

 

Vecka 25 & 26

Robert Karlsson, telefon 0707 817 393 och email robert.karlsson@bnb.se

Tomas Näslund, telefon 0704 282 870 och email tomas.naslund@bnb.se

Ninos Aktas, telefon 0709 817 396 och email ninos.aktas@bnb.se

Henry Norlin, telefon 070+ 817 361 och email henry.norlin@bnb.se

Jan Buckhöj, telefon 0708 770 186 och email jan.buckhoj@bnb.se

 

Vecka 27

Robert Karlsson, telefon 0707 817 393 och email robert.karlsson@bnb.se

Tomas Näslund, telefon 0704 282 870 och email tomas.naslund@bnb.se

Ninos Aktas, telefon 0709 817 396 och email ninos.aktas@bnb.se

Henry Norlin, telefon 070+ 817 361 och email henry.norlin@bnb.se

Richard Rehnqvist, telefon 0709 817 397 och email richard.rehnqvist@bnb.se

 

Vecka 28

Ninos Aktas, telefon 0709 817 396 och email ninos.aktas@bnb.se

Richard Rehnqvist, telefon 0709 817 397 och email richard.rehnqvist@bnb.se

Jan Buckhöj, telefon 0708 770 186 och email jan.buckhoj@bnb.se

 

Vecka 29

Richard Rehnqvist, telefon 0709 817 397 och email richard.rehnqvist@bnb.se

Dag Näslund, telefon 0704 282 860 och email dag.naslund@bnb.se

 

Vecka 30

Richard Rehnqvist, telefon 0709 817 397 och email richard.rehnqvist@bnb.se

Dag Näslund, telefon 0704 282 860 och email dag.naslund@bnb.se

Ninos Aktas, telefon 0709 817 396 och email ninos.aktas@bnb.se

 

Vecka 31

Dag Näslund, telefon 0704 282 860 och email dag.naslund@bnb.se

Ninos Aktas, telefon 0709 817 396 och email ninos.aktas@bnb.se

 

Vecka 32

Dag Näslund, telefon 0704 282 860 och email dag.naslund@bnb.se

Tomas Näslund, telefon 0704 282 870 och email tomas.naslund@bnb.se

Ninos Aktas, telefon 0709 817 396 och email ninos.aktas@bnb.se

Robert Karlsson, telefon 0707 817 393 och email robert.karlsson@bnb.se

 

Från vecka 33

I princip full bemanning!


VILL OCKSÅ DU BLI  EN OMTYCKT SNICKARE ELLER PLATTSÄTTARE?

BNB är ett av Storstockholms ledande byggföretag inom ROT. Vi har ramavtal med bland andra Veolia, Trygg-Hansa, Länsförsäkringar, Moderna Försäkringar, Gjensidige, Riskbyggen och Scania. Våra kunder gillar oss och vi växer.

Hos oss får du ett tryggt jobb, ett varierat arbete och en egen servicebil. Normalt är du på flera arbetsplatser under en och samma vecka. Du får stor frihet och du ska därför gilla att ta ett stort eget ansvar.
 
Snickare
Som snickare deltar du hela i hela processen – från rivning till stomuppbyggnad och ytskikt. Du bör därför ha bred erfarenhet och yrkesbevis är meriterande.
 
Plattsättare
Du gör jobbet från A till Ö – flyter, lägger tätskikt och sätter ytskikt, vilket du bör ha dokumenterad erfarenhet av.
 
Intresserad?
Tveka inte. Kontakta omgående Jan Buckhöj på telefon 0708 770 186 eller mail jan.buckhoj@bnb.se


Dubblerad vinst resultat av effektiv projektstyrning

2015-12-10

Bokslutet för räkenskapsåret 1 juli 2014 till 30 juni 2015 visar att rörelsemarginalen mer än fördubblats - från 2,5 procent räkenskapsåret 2013/2014 till 5,3 procent 2014/2015.   

 

I reda pengar landade rörelsemarginalen (resultatet före finansiella kostnader, avskrivningar och skatt) på 3,66 Mkr (1,77 Mkr 2013/2014) och nettoresultatet efter skatt på 2,7 Mkr (1,26 Mkr 2013/2014). Det senare motsvarar en resultatmarginal på 3,9 procent. Samtidigt backade omsättningen med 3,5 procent, från 71,6 Mkr 2014/2015 till 69,1 Mkr 2014/2015.

 

”Trots en lägre omsättning tjänar vi 2 Mkr mer. Det är bland annat en följd av att vi effektiviserat vår projektstyrning, vilket också ger ett direkt positivt resultat i form av högre kundnöjdhet”, säger BNB:s VD Dag Näslund i kommentar.

 

Enligt Dag Näslund fortsätter BNB:s satsning på ständig förbättring: ” För att ytterligare utveckla vår projektledning, våra medarbetare och processer har vi kvar vårt fokus på att utvärdera och lära. Det kan låta som floskler, men vi visar att det ger konkreta resultat och vi har fortfarande stor utvecklingspotential. Med våra befintliga resurser vill och kan vi ytterligare öka kundnöjdheten, volymen och marginalen.”


Bli en av våra skickliga yrkesmän

2015-10-22

 

Bröderna Näslund Byggare växer med framgång och vi har alltid plats för skickliga snickare och plattsättare. Du bör kontakta oss om du är en erfaren yrkesman som nu vill ha ett varierat arbete med stor frihet och eget ansvar. Om du dessutom gillar att planera, leda och ropa av installatörer, vet vi att du kommer att trivas och utvecklas hos oss.  


Vill du veta mer kontaktar du Jan Buckhöj på telefon 0708 770 186. Du kan också skicka ett mail till jan.buckhoj@bnb.se med kort information om vad du gjort tidigare, så kontaktar vi dig omgående.

 

Redo hela sommaren

2015-06-23

 

Business as usual hela sommaren - minst en av BNB:s projektledare finns på plats när du behöver oss:

 

Vecka 27

Robert Karlsson, telefon 0707 817 393 och email robert.karlsson@bnb.se

Tomas Näslund, telefon 0704 282 870 och email tomas.naslund@bnb.se

 

Vecka 28 och 29

Jan Buckhöj, telefon 0708 770 186 och email jan.buckhoj@bnb.se

 

Vecka 30

Dag Näslund, telefon 0704 282 860 och email dag.naslund@bnb.se

 

Vecka 31

Richard Rehnqvist, telefon 0709 817 397 och email richard.rehnqvist@bnb.se

 

Från vecka 32

Full bemanning!

 

 

BNB tecknar avtal med Trygg-Hansa

2015-03-27

 

Den 20 mars tecknade Trygg-Hansa ett ramavtal med BNB för försäkringsskador i Stockholmsregionen. Trygg-Hansa är ett av de största bolagen i Stockholmsområdet och BNB:s VD Dag Näslund ser med tillförsikt fram emot att få börja leverera tjänster till Trygg-Hansas kunder: "Det är ett stort förtroende att bli rekommenderad leverantör. Jag är övertygad om att vi kommer att vinna såväl Trygg-Hansas som deras kunders förtroende, vilket i sin tur kommer att innebära en betydande volymökning för BNB kommande år."

 

Utöver avtalet med Trygg-Hansa har BNB ramavtal med bland andra Länsförsäkringar, Moderna Försäkringar, Veolia Sverige (Dalkia), Riksbyggen och Scania.

 

BNB tecknar ramavtal med Scania

2015-01-15

Den 15 januari 2015 tecknade BNB ett ramavtal för byggservice med Scania i Södertälje. Avtalet är ettårigt med årsvis automatisk förlängning. ”Vi har genom åren utfört enstaka uppdrag för Scania och det är naturligtvis kul och hedrande att de nu vill anlita oss på en bredare basis. Det förpliktar att vara leverantör till Scania och vår ambition är att successivt bli en allt mer betydelsefull byggservicepartner”, säger BNB:s VD Dag Näslund i kommentar.
 

57 % omsättningsökning

2015-01-14

Bokslutet för räkenskapsåret 2013/2014 är reviderat (1 juli till 30 juni). Det visar bland annat en omsättningsökning på 57 procent – från 45,6 Mkr 2012/2013 till 71,5 Mkr. Även vinstmarginalen ökade. Från 0,8 procent till 2,5 procent, vilket motsvarar en förbättring med 1,7 procentenheter. 


I en kommentar säger BNB:s VD Dag Näslund att han naturligtvis är tillfreds med bokslutet, men långt ifrån nöjd:
”Vi är omsättningsmässigt tillbaka på samma nivå som vårt rekordår 2011/2012. Det visar dels att våra kunder är nöjda med vår prestation, dels att den affärsstrategi vi tog fram i början av räkenskapsåret 2012/2013 ger resultat. Men avkastningen kan bli bättre – ett första steg är en vinstmarginal på 5 procent. Det kan vi nå genom att fortsätta arbetet med att ständigt förbättra våra processer och därmed också kvaliteten i våra leveranser. Vi kommer inte att slå oss till ro.”


Orderingången under de två första kvartalen 2014/2015 har varit god och indikerar en fortsatt positiv omsättningsutveckling. Dag Näslund poängterar dock att det inte är ett självändamål: ”Vi kommer inte att nå upp till förra årets rekordstora ökning, men om Q3 och Q4 blir som de inledande två kvartalen ser det ut som om vi når ett nytt all-time-high. Det har dock bara ett reellt värde om vi fortsatt har nöjda kunder och en bra avkastning.”Toppbetyg för BNB i ny kundundersökning

2014-11-14

 

BNB:s kunder ger BNB ett mycket högt betyg i en nyligen genomförd kundundersökning. På en skala från 1 till 5 får BNB det sammanfattande betyget 4,67, där medianvärdet för konkurrerande företag är 3,00. Undersökningen omfattar tio områden och BNB ges ett högt betyg inom samtliga och visar entydigt att bolagets kunder har ett mycket högt förtroende för BNB.

Ladda ner presentation av resultatet.

 

 

BNB söker snickare

2014-10-22

Vi är i behov av fler yrkesskickliga hantverkare och söker dig som är snickare med yrkesbevis och med minst ett par års erfarenhet från byggbranschen. Du trivs med att få och ta eget ansvar för både projektet du arbetar i och för ditt eget arbete. Får vi fler med rätt profil, är vi beredda att också anställa fler än en snickare.

 

En stor del av BNB:s projekt är byggservice- och försäkringsskadeuppdrag, med en omsättning från 100 000 kronor till 10 000 000 kronor. I dessa uppdrag kommer du att få arbeta med uppbyggnad av stomme och ytskikt, men även rivningsarbete förekommer. Vi tror på stort eget ansvar för varje anställd och du får stor frihet att styra ditt arbete inom givna tids- och kostnadsramar, vilket inkluderar inköp och avrop av installatörer. Vi arbetar även med nyproduktion. Dels som totalentreprenörer, dels som generalentreprenörer vid större objekt och då till exempel stomkompletteringar.

 

Intresserad? Skicka en ansökan med CV och en kort presentation av dig själv senast 2014-11-07 till BNB, Jan Buckhöj, Virkesvägen 10, 152 42 Södertälje eller via epost till jan.buckhoj@bnb.se. Märk kuvertet/eposten med ”Snickare”.

 

Nytt projektledningssystem och digitala fakturor

2014-10-22

Från och med vecka 43 arbetar vi i ett nytt och helt digitaliserat projektledningssystem från Bygglet. Syftet är främst effektivisera vårt arbete och öka kontrollen över varje projekt – vi arbetar normalt med cirka 200 pågående uppdrag samtidigt.

Med Bygglet hanteras bland annat all tidredovisning och egenkontroll via en app och alla kostnader i ett projekt samlas digitalt i projektet. Det senare innebär att vi gått över till inscannade fakturor. Är du leverantör till BNB får du mer information genom att klicka här.

 

BNB förstärker med ytterligare en projektledare

2014-09-02

 

BNB har på ett år växt med drygt 50 procent och rustar organisationen för fortsatt utveckling.

 

BNB har kompletterat sin projektorganisation med Henry ”Hempa” Norlin, som främst kommer att arbeta med våra försäkringsskador. Syftet är självklart att säkerställa vår höga kapacitet och leveranssäkerhet och samtidigt skapa förutsättningar för fortsatt tillväxt.

 

Hempa tillför även kompetens till organisationen. Han har närmare 30 års erfarenhet av byggbranschen, men inriktning på sanering, besiktning och skadereglering. Han kommer närmast från Tillbergs Byggservice och dessförinnan Cunningham Linsey.

 

Vi hälsar Hempa välkommen till ett företag med högt tryck och stimulerande uppdrag!

 

Göran Angman ny ansvarig för Dalkia

2014-06-02

 

Dalkia är en av Europas största leverantörer av energi- och tekniktjänster, vilket inbegriper byggserviceuppdrag. BNB har sedan ett drygt år ramavtal med Dalkia för byggservicetjänster och omfattningen har successivt vuxit. Vi har nu nått en nivå där vi tillsatt en speciellt ansvarig, som i princip enbart ska ansvara för dessa tjänster: Göran Angman

 

 

 

Redo hela sommaren

2014-05-19

 

För BNB är det som vanligt ”Business as usual” i sommar. Vi har projektledare och hantverkare på plats under hela semesterperioden. Ansvariga projektledare:

 

Vecka 26

Dag Näslund, telefon 0704 828 860 och email dag.naslund@bnb.se

 

Vecka 27

Tomas Näslund, telefon 0704 828 870 och email tomas.naslund@bnb.se

Henry Norlin, telefon 0709 817 361 och email henry.norlin@bnb.se

 

Vecka 28 och 29

Henry Norlin, telefon 0709 817 361 och email henry.norlin@bnb.se

Jan Buckhöj, telefon 0708 770 186 och email jan.buckhoj@bnb.se

 

Vecka 30 och 31

Richard Rehnqvist, telefon 0709 817 397 och email richard.rehnqvist@bnb.se

Henry Norlin, telefon 0709 817 361 och email henry.norlin@bnb.se (vecka 30)

 

Vecka 32 till 34

Dag Näslund, telefon 0704 828 860 och email dag.naslund@bnb.se

Richard Rehnqvist, telefon 0709 817 397 och email richard.rehnqvist@bnb.se

 

Ökat förtroende för BNB

Maj 2014-05-12

 

Det senaste året har vi fått förtroendet att åtgärda ett antal större försäkringsskador, där kostnads- och tidseffektivitet är av stor betydelse för både försäkringstagare och försäkringsgivare.

 

De flesta försäkringsskador är inte så omfattande och de utgör huvuddelen av de skador BNB åtgärdar. Samtidigt står ett fåtal större skador för lejonparten av de samlade skadekostnaderna för försäkringsbolagen.

 

Alla skador ska åtgärdas snabbt och kostnadseffektivt. Vid större skador ställer det höga krav på byggentreprenören. Vi är därför glada att vi under det senaste året fått förtroende att åtgärda allt fler större skador. ”Vi är byggare”, säger BNB:s VD Dag Näslund, ”och vår främsta kompetens är att driva effektiva byggprojekt. Ju mer komplexa de är, desto större och mer stimulerande är utmaningen.”

 

Dessa större entreprenader är en av förklaringarna till att BNB:s omsättning under innevarande redovisningsår beräknas att öka med närmare 50 procent.

 

 

BNB deltar i ombyggnaden av Södertälje Sjukhus

2014-03-30

 

Södertälje Sjukhus moderniseras och BNB deltar i arbetet. Vi har idag tecknat ett generalentreprenadavtal med NCC om en mellanväggsentreprenad, som kommer att engagera ett 15-tal hantverkare under hela maj.

 

 

Uppåt igen efter frostigt år

2014-04-25

 

I en kommentar till rekordåret 2011/2012, då BNB omsatte 75 MKR, varnade i januari 2013 BNB:s VD Dag Näslund för en ”kall vinter”. Hans farhågor besannades och omsättningen för räkenskapsåret 2012/2013 sjönk till 46,5 MKR, med ett rörelseresultat på endast 50 K. Efter nära tre av innevarande räkenskapsårs fyra kvartal kan vi konstatera att värmen ser ut att ha återvänt. ”Just nu pekar prognosen på att vi ska kunna nå en omsättning på närmare 70 MKR och en anständig rörelsemarginal”, säger Dag Näslund, ”vilket i så fall motsvarar nära 50 procent i ökad omsättning.”

 

 

Ny organisation för BNB:s snickeri

2014-01-29

 

BNB:s snickeri har fram till idag varit fullt maskinellt utrustat. Vi omorganiserar nu verksamheten och säljer ut delar av maskinparken. En del av våra ordrar kommer vi att lägga ut på en till oss nära knuten leverantör. I praktiken kommer det inte att påverka vår kapacitet och kvalitet – vi kommer att erbjuda specialtillverkade interiörer och möbler i samma omfattning som tidigare och på lika kort tid.

 

De ytor som frigörs i snickeriet kommer att hyras av maskinuthyrningsföretaget Rentsupport. Vi får därmed en leverantör av hyrmaskiner, med oslagbar närhet till vår egen verksamhet.

 

 

BNB totalentreprenör för Skogås Centrum        

2013-08-30        

Som en sannolik följd av de kravaller som uppstod i Husby våren 2013 eldhärjades Skogås Centrum i liknande kravaller. Skadorna blev omfattande och Huge Fastigheter har utsett BNB till totalentreprenör för att återställa centrumanläggningen.

 

Arbetena startade i slutet av juni 2013 och beräknas vara klara under första halvåret 2014. Entreprenaden är den största just nu pågående projektet för BNB och kommer att lyfta bolagets omsättning väsentligt under kvartal 3 och 4 i förhållande till motsvarande period 2012. 

   

BNB:s sommar: Business as usual!

2013-06-14
Vi har personal och arbetsledning tillgänglig under hela sommaren. Tveka inte att kontakta någon av våra ansvariga projekt- och arbetsledare:

 

Vecka 25
Richard Rehnqvist 0709 81 73 97
Tomas Näslund 0704 82 88 70
Robert Karlsson 0707 81 73 93

 

Vecka 26
Richard Rehnqvist 0709 81 73 97
Tomas Näslund 0704 82 88 70
Robert Karlsson 0707 81 73 93

 

Vecka 27
Robert Karlsson 0707 81 73 93

 

Vecka 28 - 30
Dag Näslund 0704 82 88 60

 

Vecka 31-32
Dag Näslund 0704 82 88 60
Richard Rehnqvist 0709 81 73 97


 

Alla BNB:s medarbetare utbildade och godkända för SSG Entre

2013-02-13

Samtliga medarbetare i BNB har genomgått säkerhetsutbildningen för entreprenörer inom industrin, SSG Entre. Det betyder i klartext att BNB kan åta sig uppdrag åt drygt 130 företag i Sverige, som ställer krav på att deras entreprenörer kan visa upp ett SSG-Entrepass för arbete och inpassering. Scania är ett av dessa företag.  SSG Entre säkerställer att BNB har en god och i industrin väl förankrad kunskap om risker i arbetsmiljö och potentiella faror.
 

Högsta omsättningen och bästa resultatet i BNB:s historia

2013-01-15

Räkenskapsåret 2011/2012 ökade Bröderna Näslund Byggares omsättning med 16 procent i förhållande till 2010/2011. Samtidigt ökade resultatet efter finansnetto med 13 procent. 2011/2012 är resultatmässigt bolagets mest framgångsrika år.

 

Sedan oron kring finanskrisen 2008/2009 har BNB:s omsättning nära nog fördubblats - från 40 Mkr räkenskapsåret 2008/2009 till 75 Mkr 2011/2012. Med i princip bibehållen vinstmarginal på 5,6 procent ökade resultatet efter finansnetto från 3,7 Mkr räkenskapsåret 2010/2011 till 4,2 Mkr 2011/2012.

 

En ny oro på finansmarknaderna påverkar återigen byggbranschen och flera bedömare, däribland Sveriges Byggindustrier, räknar med att bygginvesteringarna i Sverige inte kommer att öka under 2013. BNB:s VD Dag Näslund tror att det även kommer påverka BNB:
"Vi har noterat en avmattning i marknaden och sedan en tid har vi förberett oss på en kall och lång vinter. Samtidigt har vi precis tecknat ett par nya spännande ramavtal med många möjligheter. Vår utmaning nu är att tangera förra årets resultat – det bästa i bolagets drygt 15-åriga historia."

Nya byggserviceavtal med Dalkia och Riksbyggen 

2012-12-13

Bröderna Näslund Byggare har tecknat nya byggserviceavtal med två av Stockholms största fastighetsförvaltare – Dalkia och Riksbyggen.

 

Sedan den 1 december är BNB en av Dalkias utvalda och prioriterade partners. Dalkia är en av Europas ledande leverantörer av energi- och tekniktjänster. Bolaget finns representerat med 53 000 anställda i 42 länder och omsatte 2010 mer än 12 miljarder Euro. Dalkias nordiska verksamhet har 1 100 anställda och en total omsättning på 1,8 miljarder kronor. Med avtalet kommer BNB att få möjlighet att arbeta med byggserviceuppdrag på en rad av Stockholms större sjukhus, för Telia och inom Ekerö kommun.

 

BNB har tagit uppdrag från Riksbyggen Stockholm under ett antal år och samarbetet formaliserades den 12 december i ett byggserviceavtal. Riksbyggen är en Sveriges största fastighetsförvaltare och BNB kommer att få arbeta med uppdrag från Riksbyggens kunder, som utgörs av bostadsrättsföreningar och kommersiella och offentliga fastighetsägare.

 

Dag Näslund, BNB:s VD, är av flera anledningar självklart tillfreds med avtalen: "Vi kan konstatera att vi fått dem i konkurrens med ett stort antal kompetenta byggbolag. Det är nu upp till oss att förvalta förtroendet. Gör vi det kommer avtalen att få stor ekonomisk betydelse de närmaste åren."

Bröderna Näslund Byggare värvar Jan Buckhöj

2012-08-13

SSK:s tidigare klubbdirektör Jan Buckhöj blir Bröderna Näslund Byggares nye vice VD. Jan har tidigare under 16 år drivit en reklambyrå i Södertälje och efter tiden i Sportklubben har han bland annat varit VD för ett bolag inom den amerikanska koncernen Brunswick Marine samt för ett mindre publikt bolag.

Bröderna Näslund Byggare (BNB) har expanderat kraftigt under de senaste åren. I en kommentar till anställningen säger BNB:s VD Dag Näslund att bolaget nu nått en nivå som bland annat kräver en ytterligare utveckling av företagets processer: "I våras anlitade vi Jan på konsultbasis och upptäckte hans potential. I en fri controller- och utvecklingsroll vid min sida ska han fokusera på att dels utveckla våra metoder och affärer, dels utgöra en support för hela vår inhouse-organisation. Med Jan har vi säkerställt den kompetens vi behöver för att ta de nästa stegen i förädlingen och utvecklingen av BNB."

Jan Buckhöj har liten erfarenhet av byggbranschen, men räds inte utmaningen. Han menar att företagets värderingar och personalens engagemang är de viktigaste komponenterna för att lyckas: "Jag hade jobbat med reklam hela mitt vuxna liv när jag kom till SSK och jag hade minst sagt ringa kunskap om båtar och processindustri när jag tog mig an VD-rollen för Uttern Båtar inom Brunswick. Vad som skiljer det här uppdraget från tidigare är att jag inte behöver bygga upp en helt ny organisation eller städa upp. Att få bidra till att utveckla ett välskött bolag med en för branschen imponerande vinstmarginal och medarbetare som utstrålar energi är en ny och mycket stimulerande utmaning för mig. Och jag får ta mig an den på min hemmaplan, Södertälje."